Legszebb nyaralási emlékem

Nagyon jó illetve szerencsés csillagzat alatt születhettem , mivel egészen kicsi korom óta rengeteget utaztam és utazhattam a szüleimmel. Hat éves voltam amikor az első hosszú utamra került sor , azóta pedig rengetegen vagyok túl . Szebbnél szebb tájakon volt alkalmam megfordulni , és amikor olvastam ezt a témát pinteresten hogy írjak alegszebb kirándulásos emlékemről eléggé nagy dilemmába kerültem. Annyi van , hogy hogyan tudnék választani?

Felnőttként is nagyon jó és érdekes dolgok történtek meg velem , de valljuk be , egy gyerek és egy kamasz vagy egy felnőtt már teljesen más dolgot lát illetve él át egy-egy nyaralás során. Hogy őszinte legyek , Európában annyit nem utaztam , például Olaszország nekem teljesen kimaradt , remélem a közeljövőben ezt pótolni tudom , bár amikor a baráti társaságomban a horvát tengerpart szépségeirőlbáradoznak , akkor is csak hallgatok.Ázsiában jártam a legtöbbet és a legtöbbször , így talán nem meglepő hogy a világnézetem és a hitem leginkább a buddhistáékhoz tudom hasonlítani.

Aki többet járt Ázsiában , az tudja hogy bár az európai nép néha egy nagy maszlagnak tekinti az egészet , fantasztikusan gyönyörű országok vannak itt, és nagyon érdekes emberek , nagyon érdekes életstílussal. Így nem is meglepő, hogy az egyik kedvenc , jobban mondva a legszebb kirándulós emlékem is innen származik , jobban fogalmazva Srí Lankáról.

Erről az érdekes szigetről annyit érdemes tudni hogy Dél-Ázsiában található, korábban Ceylon szigetnek nevezték. Colombo a fővárosa.Hihetetlen gazdag állatvilággal rendelkezik ( ez alkalom óta félek a komodói gyíktól) . Ezek mellett büszke lehet még gyönyörű templomjaira és tengerpartjaira.

Sajnos, 2004 -ben mint a legtöbb Dél-Ázsiai országot , Srí Lankát is elérte a cunami , ami szörnyű pusztítást végzett az országban. Itt lett a második legtöbb halálos áldozata a természeti katasztrófának, 35-38 ezer emberről beszélünk. Azt hiszem , amikor ez történt , vagyis biztos vagyok benne , már a mi utunk le volt foglalva. Így 2005 telén leutaztam az anyukámmal és az apukámmal Srí Lankára. Mint 8 éves gyerek , persze értettem hogy mi történt , de úgy mondd nem tudtam mit kezdeni ezzel az információval. A szüleim persze szörnyülködtek , de én csak azt láttam, hogy mehetek fürödni ,és egy csomó izgi dolgot csinálni , amit itthon nem tudok. A fővárosban nem is lehetett érezni azt, hogy ott néhány hónappal előtte még mekkora káosz uralkodott. ( tekintve , hogy a 'néhány' alatt 2-3 hónapot értek, még sokkolóbb) Minden zökkenőmentesen telt , egy cseppnyi rossz érzés nem volt senkiben , és sehol nem vehette észre egy turista , hogy itt valami nem klappolna. A hotelben ez szintúgy ellehetett mondani. Az első pár nap így is telt. A hotel dolgozói hihetetlen aranyosak és kedvesek voltak, de hát ez egy trópusi üdülőhelytől alapkövetelmény. Soha el nem felejtem, hogy én ott konkrétan a Paradicsomban éreztem magam . A mókusok annyira emberhez voltak szokva a szobánk előtti pálmafákról, hogy egyenesen kérték a simogatást egy kis manduláért cserébe. Néhány méterrel alrébb pedig már a tiszta tengerben úszkálhattam , de ha meguntam , csak sétáltam pár métert és már a medencénél találtam magam . Így ment az én gyermeki szórakozásom , amíg a szüleim ki nem találták , hogy menjünk körülnézni egy csoporttal. Ekkor viszont egy teljesen másik arcát mutatta a sziget.

image_4.jpg

A szántóföldeken , több kilométerre a tengertől széttört hajóroncsok maradékai hevertek szanaszét. Rengeteg félig lebontott ház , volt amelyiket még próbálta a tulajdonosa rendbehozni , volt amelyik teljesen lakhatatlan állapotban állt ott. Mindenhol árva gyerek , rengeteg kicsit láttam csak úgy kószálni az utcán. Az idegenvezetőnk egy helyi férfi volt , ő mesélte el hogy az árva gyerekek nagyon sokszor kinn élnek az utcán , jobb lehetőség híján , és csapatokba verődve lődörögnek. De , ne úgy képzelje el senki , mint a filmekben , hogy hangoskodnak vagy bajt okoznak . Egyszerűen csak ott sétáltak a korombeli vagy még fiatalabb gyerekek, mintha mi sem történt volna . Volt, ahol játszottak , labdáztak vagy kergetőztek.

 

Az ország ekkor annyira nem volt a toppon , hogy a szüleim nem tudtak rajzlapot venni nekem. Valamiért, én kitaláltam hogy rajzolni akarok , de a hotelszobánkban az összeset elhasználtam , így jobb ötlet híján az idegenvezetőt kérték meg a szüleim , hogy mutasson nekik valami üzletet, ahol vehetnek. A férfi mondta, hogy jelenleg ez nem megoldható, de hogy majd ő szerez. Másnap hívtak minket a portáról, hogy várnak lenn minket. Az idegenvezető volt az , és egy 50-60 cm ajándékcsomagolópapírral állt ott. Elmagyarázta, hogy az ő lánya is hasonló korú mint én , és hogy ő is nagyon szeret rajzolni , így elhozta nekem az ő 'rajzlapjának' a felét.
Apukám ki akarta fizetni , de ő semmit nem fogadott el . Visszamentünk a szobába , és a szüleimmel megbeszéltük hogy az egyik plüssömet ( mániám volt 2-3 db plüssel utazni mindenhová) elkell küldenem a kislánynak , mivel ő is odaadta nekem valamijét , miközben ki tudja hogy mikor juthat hozzá másikhoz. Mint afajta gyerek , sírva , nagy dilemmák közt döntöttem el , hogy a plüss oroszlánom, aki egy szívecskét tartott , lehet a szerencsés lovag , aki másnaptól a kislányra vigyáz.

Másnap , még mindig szomorúan , de már kicsit megrészegülve attól hogy 8 évesen ilyen felnőttes készülök lenni , ballagtam a hallba az idegenvezetőhöz és kézzel - lábbal és általános iskolás angollal elmagyarázva, könyekkel küszködve adtam át az én oroszlán spanomat a férfinak , hogy küldöm annak az önzetlen kislánynak aki képes volt velem megosztani a papírját. Először ezt sem akarta elfogadni , de gondolom később már meggyőzőbb lehettem , mert óriási köszönések és hajolgatások közepette fogadta el az egyik figurámat. Engem még otthon várt legalább 15 , neki viszont tényleg nagy örömöt okozott ez.

Ezen az élményen kívűl , még történt más sokkoló is... Ekkor tudtam meg hogy ez a komodói gyík simán az éj leple alatt képes elrabolni a néhány éves gyereket alvás közben , majd megenni. Később megharapott egy majom is. Nagyon szép nőket láttam , színes kendőkbe , és nagyon szép kislányokat, szintén hasonló öltözetben.
Viszont , azért maradt meg ez számomra a legszebb és a legkeserédesebb emlékem az utazásaimról , hogy azt az oroszlánt akkor ott hagytam. Hogy ennyi baj után , ennyi megpróbáltatás után ( a férfi mondta hogy neki is vesztek oda hozzátartozói a cunamiba) még volt kedve idegen turistákat körbevezetni , jópofizni és még egy ismeretlen gyereknek a saját gyerekétől valamit vinni. Aztán pedig meghatódni azon , hogy cserébe kapott valamit. Felnőttként ezt gyönyörűnek tartom , hogy ennyi megpróbáltatás után képes egy ember ilyen lenni. Természetesen, egy másik kultúra, egy másik habitusú nép szülöttje , de ilyenre szerintem akkor is nem sokan képesek. Azóta is gondolok rá néha , és persze a velem egykorú lánnyal is , hogy mi lehet velük. Gondolom a lány már férjnél van , vagy épp készül férjhez menni. Nagyon remélem, hogy minden rendben van velük , jól vannak , egészségben és jó létben . Szóval , nem hiszem hogy megkapod , de drága idegenvezető , és kislánya , innen is Közép-Európából , küldöm üdvözletem , és jó kívánságaim ! Remélem örültél a plüssömnek , és megóvott minden rossztól az elmúlt 12 évben. Köszi , hogy támogattad a művészi vénám. Sajnos, így 20 évesen kijelenthetem , hogy nem igazán hatott az a sok gyakorlás , mert még ma is csak annyira tudok rajzolni. Legyen boldog , és sikeres életed !

 

(saját képet sajnos nem tudok rakni , ugyanis tönkrement a fényképezőgépünk az út során ! :( ) 

A bejegyzés trackback címe:

https://fancyypanda.blog.hu/api/trackback/id/tr8812781278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Címkék

2017 (8) 2018 (7) albérlet (1) albi (1) alkalmazások (3) állat (4) állatok (3) allergia (1) álmom (4) aloe (1) aloegél (1) aloevera (1) aloe vera (1) aloe vera gél (1) alpro (1) apple (1) applikációk (3) Ázsia (4) bernáthegyi (2) betegség (3) boldogsag (28) boldogság (10) Budapest (1) buddhista (4) buddhizmus (4) buli (3) cavalier (1) cavalierkingcharlesspaniel (1) celeb (1) célok (6) ceylon (1) cunami (1) Dél-Ázsia (1) depresszió (2) diák (1) duolingo (1) egyetem (2) együttélés (1) életcél (7) életfelfogás (14) életmód (27) élmény (16) emlék (17) én (25) epilepszia (1) étel (2) ételallergia (1) étterem (1) éttermek (1) ezotéria (1) facebook (3) fancypanda (27) fancyypanda (27) felnőtt (8) felnőttéválás (7) feminizmus (5) férfiak (7) fesztivál (1) fialság (3) fiatalok (6) fiatalság (23) fitness (4) food (5) funny (4) gay (2) girlygirl (24) goals (7) hála (15) házasság (1) hipper (1) hit (10) Hit (10) hónap (2) humor (6) időjárás (1) India (1) infrashape (1) infratrainer (1) instagram (9) internet (1) kaballa (1) kapcsolat (14) kapcsolatok (5) kardashian (1) keeping up with the kardashians (1) kereszténység (1) kim kardashian (1) kókusz (1) kókuszolaj (1) költözés (1) kondi (1) konditerem (1) köszönet (5) különélés (1) különleges (2) külön költözés (1) kutya (3) kutyák (3) kutyus (1) kylie (1) kylie jenner (1) kylie jenner lips (1) lactose (1) lakás (1) laktóz (1) laktózérzékenység (1) lányok (7) lányos (22) legszebb (4) lesbian (3) levél (1) Lgbt (2) love (5) magyarok (2) magyarság (1) meglátás (26) melegek (4) memory (9) motiváció (10) nagyszombat (1) nagytestű (2) net (1) nők (14) nőké a világ (9) nyár (2) Orvos (1) orvosi egyetem (1) ősz (1) paleo (1) pandakoktél (26) Pandakoktél (28) párkapcsolatok (9) pinterest (9) poszttraumás stressz (2) pride (3) reality (3) Románia (1) rossz anya (1) saját kép (6) show (1) Srí lanka (1) Srí Lanka (1) summer (1) szép (6) szerelem (3) Szlovákia (1) szórakozás (1) sztár (1) sztárok (1) tapasztalat (26) táplálkozás (4) tej (1) telefon (2) tinder (3) tízmilliószoros nap (1) torna (1) tragédia (3) új életmód (4) új poszt (7) Ukrajna (1) utazás (2) válogatás (4) vegán (1) vegetarianizmus (1) vélemény (30) véleményem (32) vicces (6) volt (1) zsidó (1) Címkefelhő

Pandakoktél

Friss topikok